måndag 21 juni 2010

Rifle Basics - Second day of training

Då var jag och Maija och hälsade på Jocke lite. Skulle även inhandla ett paket till mor min. Dock efter att jag visade gårdagens blogg till Jocke så blev han sugen i att ta tag i Maijas träning dessutom. Så vi körde loss på hans GR300 (Lr300 short) och lärde henne dess basics.


Köpte denna till henne xD Mor min då alltså :P Gumdrikan nummer 1!


Först och främst var det detta med fingerhållningen vid hanterandet av vapen. Alltid komma ihåg att fingret inte ska vara innanför bygeln när man inte ska skjuta. samtidigt som det är viktigt att veta att man inte ska pilla för mycket på magasinsspärren så att magget släpper under stress.



Gick även igenom om hur fireselectorn fungerade och vad vapnet gjorde om man skulle skjuta på exempel automat. Lika klart som korvspat. Körde även lite snabb repetition om ställningen.


Här har vi henne efter repetitionen och hon lär känna sig lite mer trygg i hennes handlande. Får även testa på lite magasinsbyten.


Jocke kan inte sluta vara lite gubbglad i att vara lite av en instruktör och visa upp handhavandet av vapen och säkerhetstänket. Typ som att ha vapnet nerlutat när man väntar osv för att undvika sätta skott i kamrater av misstag.



Denna sista bilden är ren bonus när hon fick testa på en Bekas uniform.

Vad som dock påträffar morgondagen blir att jag och jocke möts upp och drar ut till Tylösand och möter upp Maija på vägen. Ska väl ta någon glass och lata sig lite.
Övermorgon kommer dock bjuda på lite reaktionsskytte med både pistol och gevär.

som alltid hittar man bilderna HÄR.

Även ett bevis på hur mycket jocke gillar sin GR300:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar